Terraskoeling | Verwarming

Het is heerlijk om buiten te zijn. Een wijntje op het terras. Gezelligheid onder de overkapping. In de zomer is dit geen probleem, maar buiten de zomer om wordt het snel fris. Een terrasheater is dé oplossing. Met behulp van terrasheaters zorgt u voor een warme omgeving. Zowel in het voorjaar als in het koude najaar. Wij leveren een breed assortiment heaters. Zowel op gas als elektriciteit. Daarnaast leveren wij onze terrasheaters bijna altijd direct uit eigen voorraad. Bekijk al onze modellen.

De verschillende vormen van verwarming

Er zijn diverse vormen van verwarmingselementen beschikbaar. Maar elk type heeft haar unieke eigenschap.

Infrarood heaters produceren een stralingswarmte. Het grootste voordeel hiervan is, is dat de warmte niet wordt weggeblazen door de wind. Puur door de straling van de heater wordt u verwarmt. Deze warmte is vergelijkbaar met de zonnestraling. Daarnaast zorgt deze straling voor een sfeervol, oranje rood licht. Zodra een infrarood heater (halogeen / carbonfibre) aangezet wordt, produceert deze warmte. En dankzij de hoge rendement van deze modellen, is een infrarood heater het meest voordelig in gebruik. De verwarmingselementen van infraroodheaters hebben een levensduur van circa 5.000 branduren.

Quarts heaters zorgen ervoor dat de buitenlucht verwarmt wordt. Deze vorm van verwarming is ideaal wanneer u beschikt over een beschutte locatie. Denk hierbij aan een dicht terras of een overkapping. Op een locatie waar relatief veel wind staat, is er een mogelijkheid dat de warmte “weggeblazen” kan worden. Deze heaters geven geen direct licht af en hebben een levensduur van circa 3.000 branduren.

De meest bekende heaters zijn deze op gas. Gasheaters zorgen ervoor dat de buitenlucht opgewarmd wordt. Deze heaters zijn heerlijk om van dichtbij aan te voelen, maar kunnen bij een sterke wind minder effectief zijn. De terrasheaters op gas werken op gasflessen. Deze zijn doorgaans vrij te koop bij tankstations en campingwinkels, maar kunnen door ons helaas niet geleverd worden. Dit vanwege eisen vanuit onze verzendpartner.

Onderhoud van uw terrasheater

Al uw tuinartikelen vragen om onderhoud. Zo ook uw terrasheater. Bijna alle modellen zijn spatwaterdicht, waardoor het schoon houden hiervan vrij gemakkelijk is. Naast ons assortiment heaters voorzien van een (kleur)coating, leveren wij modellen van RVS. Deze heaters zijn gemaakt van hoogwaardig RVS, maar vragen desondanks om onderhoud. Vliegroest op uw heater is eenvoudig te verwijderen met een RVS reiniger wanneer u dit met regelmaat doet.